TOMi Masterclass

TOMi vertaalt kennis over therapie op maat naar gebruik in de praktijk. Aan de hand van waargebeurde patiënt verhalen, doorlopen we gezamenlijk het zorgpad. Wat zijn de uitdagingen op het gebied van therapie op maat en hoe krijgen we innovaties in de zorg zo snel mogelijk bij de patiënt voor een betere kwaliteit van leven?

Meld u vandaag nog aan voor de masterclass, sluit aan bij ons initiatief en laat u ook inspireren therapie op maat te implementeren in de praktijk.

Duur

Een halve dag van 4 uur, inclusief opstarten en afronding.

Waar

Agri & Food Plaza – Onderwijsboulevard 225 – 5223 DE Den Bosch

Wanneer

  • dinsdag 7 september 2021 – 9:00 tot 12:00 uur
  • donderdag 7 oktober 2021 – 9:00 tot 12:00 uur
  • woensdag 10 november 2021 – 9:00 tot 12:00 uur
  • dinsdag 14 december 2021 – 9:00 tot 12:00 uur

Terugkomdag: woensdagmiddag 24 november 2021

Deelnemers

De TOM-i masterclass is bedoeld voor professionals werkzaam in de zorgsector. Er zijn ook masterclasses gericht op patiënten, neem hiervoor contact met ons op.

De masterclass gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Het maximumaantal deelnemers is 8.

Kosten

Het bijwonen van de masterclass kost € 495,00 p.p., inclusief btw – catering en lesmateriaal. Neem voor incompany masterclasses en maatwerk oplossingen contact met ons op: 073-20 32 021 of info@tom-i.nl.

Deelnemen aan een Masterclass

Inschrijfformulier TOMi Masterclass

TOMi Terugkomdag

Op 19 november organiseerde  TOMi de jaarlijkse terugkomdag. Uitgangspunt van deze dag was de insteek van TOMi projecten, dat deze gericht zijn op therapie effecten bij individuele patiënten om deze beter te kunnen voorspellen. Onze onderzoeksprojecten sluiten nauw aan bij de klinische praktijk. De huidige Evidence Based Medicine (EBM) aanpak geeft een goede basis voor voorspellingen en vergelijkingen met betrekking tot effectiviteit en bijeffecten van behandelingen in patiëntengroepen. Echter, de vertaling van EBM naar behandelingseffecten bij de individuele patiënt wordt problematischer naarmate de onderzochte patiëntengroep minder homogeen is. TOMi onderzoekt of participatief onderzoek (N off One studies) een oplossing kunnen brengen. Op 19 november verzorgden de volgende sprekers een key note:

Dr Martijn de Groot
Martijn is directeur van het REshape Institute van het UMC Radboud en betrokken geraakt bij N off One onderzoek vanuit zijn werk met de Quantified Self beweging. Met deze ervaring op zak en met zijn onderwijskundige en biomedisch onderzoekachtergrond is hij bij uitstek de geschikte persoon om de complexiteit van N off One methodiek voor ons af te pellen tot de praktische essenties zoals de studieopzet en het gebruik van tracking devices/wearables.

Alfons Olde Loohuis
50.000-100.000 mensen waren tussen 2005 en 2011 besmet met de Q-koorts. Tot op de dag van vandaag ondervinden patiënten nog serieuze en diverse gevolgen van deze infectie. Alfons is vanuit zijn huisartsenpraktijk, destijds in Herpen, vanaf het eerste uur met Q-koorts geconfronteerd. Hij is nog steeds adviseur van zowel patiëntenvereniging Q-uestion als van Stichting Q-support. Op deze manier ondersteunt hij Q-koorts patiënten die chronisch besmet zijn of er chronische vermoeidheid aan hebben overgehouden. Q-uestion is nu ook gevraagd door het Ministerie van VWS om haar expertise in te zetten voor de begeleiding van patiënten die genezen zijn van de corona infectie. Ook zij vertonen een diversiteit aan gezondheidsklachten. Alfons is daar direct bij betrokken en zal ook met ons delen in hoeverre er parallellen te trekken zijn tussen de Q-koorts- en de Covid-19 epidemie.

Verder lezen over N off one?
Het artikel waar Martijn naar refereerde (opgesteld in samenwerking met Gary Wolf) over de methode van participatief onderzoek (Quantified Self, Personal Science) is hier terug te lezen: A Conceptual Framework for Personal Science.

Een ander interessant artikel over dit onderwerp, met een overzicht van aspecten rondom real word digital data studies is hier na te lezen: Creating Evidence from Real World Patient Digital Data.

Vervolg
Met TOMi wordt nu onderzocht wat de mogelijkheden zijn van een N off One aanpak in het onderzoek naar de klinisch diverse Q-koorts patiëntengroep en in het onderzoek bij patiënten met ME/CVS.